Noutăți

29 Dec

Poliţiştii de frontieră, pregătiți pentru fluidizarea traficului de călători, în perioada sărbătorilor de iarnă

În ajunul sărbătorilor de iarnă, numărul cetățenilor moldoveni și străini care traversează punctele de trecere a frontierei de stat, crește simțitor. În acest context, Poliția de Frontieră a dispus mai multe modificări în programul de activitate și desfășoară diferite acțiuni care au menirea să simplifice procedurile de control, să evite aglomerările și să ofere confort persoanelor, la traversarea frontierei de stat.
 
08 Dec

Noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca”, începând cu 10 decembrie curent

Trecerea frontierei de stat prin punctul de trecere „Palanca–Maiaki-Udobnoe” va suferi modificări în perioada 10 decembrie 2016 – 1 iunie 2017, deoarece vor derula lucrările de reconstrucție a podului situat pe traseul Odessa-Reni, în proximitatea localității Palanca.
 
18 Iul

SERVICIUL VAMAL INTRODUCE CORIDORUL VERDE LA PATRU POSTURI DE FRONTIERĂ

Începând cu 19 iulie 2016, cetăţenii care traversează frontiera prin posturile vamale Sculeni, Leuşeni, Giurgiuleşti şi Tudora vor beneficia de simplificările prevăzute de int

20 Apr

Acțiuni ferme în fluidizarea traficului la frontieră în perioada sărbătorilor pascale

Având în vedere că de Pasti va crește numărul cetățenilor moldoveni și străini care vor tranzita punctele de trecere a frontierei de stat, Poliția de Frontieră în comun cu Serviciul Vamal au dispus o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea cozilor în punctele de trecere.

01 Apr

Acțiuni intensificate în perioada de prohibiție pentru combaterea braconajului piscicol

Începând de astăzi, 1 aprilie 2016 și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R.Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. În context, angajații Poliției de Frontieră își amplifică acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră, fiind conştienţi de consecinţele grave ale braconajului în apele de frontieră.
29 Mar

SINTEZĂ

În cadrul activităţilor de control desfăşurate de către inspectorii Serviciului Vamal  în zonele de competenţă, în perioada  21 - 27 martie  2016 au fost înregistrate 87 cazuri contravenţionale și aplicate amenzi în sumă de circa 160 mii lei.

24 Mar

Securitate maximă la frontiera de stat

În contextul ultimelor evenimente tragice din țările UE, soldate cu numeroase victime, Poliția de Frontieră precizează că continuă să întreprindă un șir de măsuri care au drept scop asigurarea securității statului.
 
- Instituirea unui regim riguros de activitate în toate punctele de trecere, cu prepoderență în cele mai solicitate (Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina).