Trecerea frontierei de stat prin punctul de trecere „Palanca–Maiaki-Udobnoe” va suferi modificări în perioada 10 decembrie 2016 – 1 iunie 2017, deoarece vor derula lucrările de reconstrucție a podului situat pe traseul Odessa-Reni, în proximitatea localității Palanca.
 
Astfel, urmare a unei întrevederi între polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, desfășurată la nivel local, s-a decis ca în perioada vizată fluxul de călători, dar și mijloace de transport, să fie redirecţionat prin punctul de trecere Palanca-Udobnoe, dar și prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora-Starokazacie. Însă pentru a nu le suprasolicita, intervenim cu rugămintea de a alege, din start, și alte direcții de deplasare spre Ucraina.
 
În aceste condiții, preventiv, Poliția de Frontieră vine cu un apel către participanții la traficul transfrontalier, care pleacă sau tranzitează Ucraina prin punctul de trecere „Palanca-Maiaki-Udobnoe”, să prezinte atitudine conștiincioasă la noile modificări de deplasare.
 
Totodată, în scopul susținerii călătorilor prin oferirea posibilității de a cunoaște situația, în timp real, în punctele de trecere nominalizate, dar și de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată o nouă aplicație „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.